Schürrle: "Zijn hier om te winnen"

Duitsland is een van de topfavorieten voor de eindzege van het WK. Volgens André Schürrle gaat Die Nationalelf niet gebukt onder de torenhoge verwachtingen. Tot dusver heeft Duitsland nog niet aan het verwachtinspatroon kunnen voldoen. De formatie van Joachim Löw schopte het tot de kwartfinale, maar liet nog geen onuitwisbare indruk achter. Schürrle denkt dat de wereld het beste van Duitsland nog te zien krijgt.

"Als je met Duitsland naar een WK gaat, dan ga je om te winnen", vertrouwde hij de verzamelde media toe. "Wij zijn hier niet om alleen deel te nemen. Als je dit team hebt, met deze spelers, dan is het logisch dat iedereen in de hele wereld veel van ons verwacht."

Duitsland was in de groepsfase gekoppeld aan Portugal, Ghana en de Verenigde Staten. Dankzij overwinningen op Portugal (4-0) en de VS (1-0) en een gelijkspel tegen Ghana (1-1) eindigde de ploeg als winnaar van Groep G.

In de achtste finale werd Algerije na verlenging verslagen. "Wij zijn bijzonder ambitieus, en zijn nog meer overtuigd van onszelf nu we ons hebben geplaatst voor de kwartfinale", aldus Schürrle.

In de kwartfinale is Duitsland gekoppeld aan Frankrijk. Les Bleus oogstten dit toernooi veel lof met enkele overtuigende optredens tegen Honduras, Zwitserland, Ecuador en Nigeria.