Lahm: "We moeten het nu bewijzen"

Duitsland wordt gezien als één van de grote favorieten voor de WK-zege. Aanvoerder Philipp Lahm verwacht een strijdbaar Algerije in de achtste finales. Duitsland overleefde zonder veel moeite de groepsfase. Portugal (4-0) en de Verenigde Staten (1-0) werden verslagen en tegen Ghana (2-2) pakte de ploeg van bondscoach Joachim Löw een punt. "We hebben niet dezelfde problemen gehad als andere landen", zei Lahm op een persconferentie.

De controlerende middenvelder verwijst naar diverse verrassende uitslagen op het WK. "Wij beseffen dat op dit WK ook zogenaamde 'kleine' landen tegenstanders in de problemen brengen. Wij gaan proberen de wedstrijd binnen negentig minuten te beslissen", aldus de aanvoerder van Duitsland.

"Duitsland heeft drie wereldtitels gewonnen, dat hebben niet veel landen. We hebben veel kwaliteit in de groep. Het is tegen Algerije belangrijk om scherp te zijn, net als zoals we waren tegen de Verenigde Staten. Iedereen zegt dat wij een goed team hebben, dat moeten we nu maar bewijzen."

"We hebben beelden van Algerije bekeken. Ze verdienen het om in de achtste finales te spelen. Ze strijden voor elke bal. Algerije zal ook voor de winst gaan en alles geven", besluit Lahm, die met Duitsland op de WK's van 2006 en 2010 derde werd. De winnaar van Duitsland-Algerije speelt tegen de winnaar van Frankrijk-Nigeria.