Blind: "Trots hierbij te horen"

Daley Blind plaatste zich met het Nederlands Elftal voor de kwartfinales van het WK. "Ik ben trots bij dit team te horen"€, zei hij na het duel met Mexico (2-1). “We zijn er altijd in blijven geloven”, zei hij tegen Goal over de late ontsnapping tegen de Mexicanen.

"De doelpunten vielen laat, maar net op tijd. De bal viel precies goed voor Wesley en Arjen krijgt na een fantastische actie een strafschop." Blind begon als centrale verdediger en moest na het uitvallen van Nigel de Jong snel omschakelen als middenvelder. "Dat was even wennen in het begin. Daarna wist ik dat ik de vrije man was en het spel kon verplaatsen. Dat gebeurde. In de tweede helft zetten ze een mannetje op mij en kwamen de backs en de centrale verdedigers weer meer vrij. Toen kwamen we meer aan voetballen toe en op het laatst gooiden we de ballen in de pot, op Dirk en Klaas-Jan."

Giovani dos Santos hielp Mexico vlak na rust aan een voorsprong met een schot van afstand. Daley Blind liep bij hem in de buurt. "Ron (Vlaar) kopte de bal precies in de voeten van Dos Santos. Ik kwam net te laat om het schot te blokken."

De treffer werd Oranje niet noodlottig, want Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar bezorgden Oranje in de slotfase de 2-1 winst en een plek in de kwartfinales. Daley Blind gaat voorlopig niet naar huis. "Ik ben trots dat ik bij dit team hoor", besloot hij.