Gran Turismo 7 in de maak

Polyphony Digital werkt aan een nieuw deel in de Gran Turismo-reeks. Gran Turismo 7 komt waarschijnlijk wel pas volgend jaar uit. Het wordt dan, volgens Yamauchi van Polyphony, gelijk de volledige game en geen Prologue-voorproefje. De game komt alleen naar PlayStation 4.

Polyphony is tegelijkertijd nog bezig met updates voor Gran Turismo 6. Er zijn plannen voor een grote update die alle autogeluiden verbetert, maar waarschijnlijk komt deze pas uit na de release van Gran Turismo 7. Hierover zegt Yamauchi het volgende: "Ik denk dat de kwaliteit van geluiden in Gran Turismo 6 verbetert gaan worden, maar het meeste werk gebeurt nu in Gran Turismo 7."

Ook standaardauto's komen weer terug. Dit zijn auto's die models uit de oudere delen zoals Gran Turismo 4 gebruiken. "Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat we de standaardauto's wegdoen. Er zijn fans voor elke auto, dus ik denk dat we ze zullen houden," zegt Yamauchi. "Het is mogelijk dat we een aantal van deze auto's veranderen in premiumauto's. We willen ons nu wel focussen op het verhogen van het aantal premiumauto's."