Messi: "Het moet veel beter"

Lionel Messi was blij met de nipte winst op Iran, maar zag nog veel verbeterpunten. De Argentijnse spits maakte in de eerste minuut van de blessuretijd de enige goal van de wedstrijd. Verder kon hij weinig klaarspelen tegen de Iraanse verdediging, Wederom zwol de kritiek op het Argentijnse spel aan, met de speler van FC Barcelona in de hoofdrol.

"We zijn eerste in de groep, maar weten dat het veel beter moet", zegt Messi tegen pers, vlak na afloop van de wedstrijd. "We zijn nog lang niet zo goed als dat we kunnen." Messi was te spreken over het spel van de nietige tegenstander, die het lang volhield tegen voetbalreus Argentinië. "Ze hebben het achterin erg goed dichtgehouden. Het lukte ons bijna niet om een gaatje te vinden. Hoe dan ook konden we wel een paar keer gevaarlijk worden."

"Gelukkig konden we aan het einde van de rit toch drie punten bijschrijven, maar we weten dat het zo niet verder kan. Het gaat een keer fout", zegt de begenadigde aanvaller. Argentinië staat nu op zes punten in de groepsfase. Eerder werd ook al nipt van Bosnië-Herzegovina gewonnen. Toen was Messi eveneens trefzeker.