Benzema neemt arbiter Kuipers niets kwalijk

Karim Benzema zit er niet mee dat hij vrijdag tegen Zwitserland net na het affluiten van Björn Kuipers scoorde. De Franse aanvaller dacht zijn land naar een 2-6 overwinning te helpen, maar het doelpunt werd door Kuipers afgekeurd. De Nederlandse scheidsrechter had namelijk al afgefloten.

"Dat had ik niet gehoord, dus ik schoot en zag de bal in het doel gaan. Maar het belangrijkste blijft de overwinning en de manier waarop", zei Benzema volgens Voetbal International.  "We zijn enorm tevreden met onze prestatie en we zullen er alles aan doen om dit te herhalen tegen Ecuador." Benzema werd verkozen tot man of the match. "Ik heb van de wedstrijd genoten, maar als je een dergelijke award in ontvangst mag nemen is die toch vooral voor het hele team."

Karim Benzema is met drie goals gedeeld topscorer van het WK. Robin van Persie, Arjen Robben en Enner Valencia (Ecuador) waren ook driemaal trefzeker in twee WK-duels. Thomas Müller heeft er ook drie, maar kwam met Duitsland pas één keer in actie. Overigens had Benzema alleen aan kop kunnen staan als hij iets scherper was geweest. De aanvaller van Real Madrid miste tegen Zwitserland namelijk een strafschop.