Antonia van Go Ahead naar FC Groningen

FC Groningen heeft Jarchinio Antonia overgenomen van Go Ahead Eagles. De 23-jarige vleugelspits tekende in het Euroborg een contract voor drie seizoenen, meldt Groningen vrijdag. Antonia lag in Deventer nog voor een jaar vast. De hoogte van de transfersom is verzoek van Go Ahead niet bekendgemaakt.

Antonia doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar tot een doorbraak in Amsterdam kwam het niet. Via ADO Den Haag belandde hij in de winter van 2011 bij Go Ahead, dat hem een halfjaar later definitief vastlegde. Met de Deventenaren promoveerde Antonia naar de Eredivisie en werd afgelopen seizoen op het hoogste niveau een verdienstelijke dertiende plaats behaald.

Manager technische zaken Henk Veldmate heeft hoge verwachtingen van Antonia. "Met zijn manier van spelen en zijn snelheid, verwacht ik dat Antonia een smaakmaker kan worden bij FC Groningen. Wij vinden dat Jarchinio zich in zijn eerste volledige seizoen op het hoogste niveau heeft ontwikkeld tot een volwaardige Eredivisiespeler. Hij heeft zijn snelheid als een geweldig wapen en daarnaast is het rendement van zijn acties sterk omhooggegaan."