[Groep C] Uitslag Japan - Griekenland

De WK-wedstrijd tussen Japan en Griekenland is in 0-0 geëindigd. Beide ploegen schieten hier weinig mee op, maar kunnen theoretisch nog ten koste van Ivoorkust door naar de volgende ronde. Colombia is door deze uitslag door naar de volgende ronde.

Japan begon aanvallend terwijl de Grieken vooral begonnen met zich ingraven. De Grieken kregen in de openingsfase wel de betere mogelijkheden door de grotere ruimte die ze kregen. In de rest van de eerste helft was Japan wat sterker, maar echt dicht bij de Griekse goal kwamen ze nooit, tot de 38e minuut. Konstantinos Katsouranis, de meest ervaren speler bij de Grieken, beging met geel op zak een overtreding en kreeg zo zijn tweede gele kaart. Het maakte de wedstrijd geenszins makkelijker voor Japan en zo werd er gerust met een 0-0 stand.

In de tweede helft ging het verder op dit niveau. Er kwamen zelden serieuze kansen in doelgebieden van de tegenstander voor beide landen. Een grote kans voor Japan werd ruim over geschoten door Yoshito Okubo. Japan probeerde het wel, maar kwam er simpelweg niet door. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 0-0, in een toch weinig enerverend duel.