Gridstraffen Chilton en Perez voor Oostenrijk

Max Chilton en Sergio Perez hebben voor de Grand Prix van Oostenrijk gridstraffen opgelopen. Chilton werd bestraft voor een crash in de eerste ronde, terwijl Perez juist voor een klapper in de laatste ronde als schuldige aangewezen werd.

Chilton gleed in de eerste ronde bij de eerste chicane weg en kwam tegen Marussia-teamgenoot Jules Bianchi aan. Bianchi klapte hard de muur in, terwijl Chilton zijn auto met schade iets verderop neer moest zetten. De stewards achtten hem schuldig aan de crash en legden hem voor de volgende race een gridstraf van drie plaatsen op.

Perez werd zwaarder bestraft voor de aanrijding met Felipe Massa waarbij beiden in de eerste bocht rechtdoor schoten en hard in de bandenstapels belandden. Perez lag op dat moment vierde en Massa vijfde. De stewards oordeelden dat Perez iets te veel van zijn lijn afweek en schuldig was aan de botsing. Het levert de Mexicaan een gridstraf van vijf posities op. De Force India- en Williams-coureur zijn naar het ziekenhuis vervoerd, maar bleken niets overgehouden te hebben aan de klapper.

De crash tussen Perez en Massa (Bron: Vine)