OM: werkstraf voor leraar die naaktfoto's stuurde

Een 55-jarige docent van een middelbare school in Woerden krijgt als het aan justitie ligt negentig uur werkstraf voor het versturen van naaktfoto's van zichzelf naar een van zijn leerlingen. Hij heeft daarmee een grens overschreden, vindt de officier van justitie.

De man uit Nijkerk stuurde vorig jaar via zijn mobiele telefoon foto's waarop zijn erectie te zien was naar een destijds 15-jarig meisje. Hij gaf haar begeleiding bij haar eindexamen, eerst op school en later ook bij haar thuis.

Volgens het OM heeft er geen fysiek contact plaatsgevonden maar is daar wel over gesproken. Zo stelde de man dat ze daar nog te jong voor was maar maakte hij wel duidelijk dat hij opgewonden van haar werd. Hij stuurde met de foto's de tekst 'dit is wat je met me doet' mee.

De docent heeft zich schuldig gemaakt aan verleiding van een minderjarige tot ontucht. Omdat hij verder geen foute bedoelingen had en geen strafblad heeft, vindt het OM een werkstraf genoeg. Wel eiste de officier als voorwaarden reclasseringscontact, verplichte behandeling en een contactverbod met het meisje.

Volgens RTV Utrecht stond de man bekend als een goede en betrokken leraar. Hij werd nadat de aan het licht kwam op non-actief gesteld.