'Spice Girls bang voor Backstreet Boys'

Een gezamenlijke tournee van de Backstreet Boys en Spice Girls komt er niet omdat de meiden niet met de boyband op stap durven. Dat is althans de theorie van Backstreet Boy Brian Littrell. Geruchten dat de twee groepen uit de jaren negentig de krachten bundelen werden al ontkracht door Littrells bandmaatje AJ McLean.

"Ik denk dat de meiden bang zijn", schreef Littrell donderdag op Instagram bij een foto waarop hij in zijn blote bast te zien is. "Daarom staan we niet samen op het podium. Jongens tegen de meiden, dat is alles wat ik zeg."

Verhalen over een gezamenlijke tournee staken afgelopen weekeinde de kop op in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Volgens McLean waren die het gevolg van een paar tweets tussen beide bands. "Volgens mij heeft een van de meiden getwitterd dat het een leuk idee is. Wij hebben daarop gereageerd dat het inderdaad leuk zou zijn en dat is opgevat als: er komt een tournee", legde McLean uit aan Novum Nieuws.

Een tournee van de Backstreet Boys en Spice Girls komt er echter niet. "Voorlopig houden we het bij onze eigen tournee", zei McLean. Hij is met zijn band druk bezig aan de laatste paar shows van hun Europese tournee. Zondag treden de Backstreet Boys op in Amsterdam. Vanaf mei treedt de boyband op in thuisland de Verenigde Staten.