Nishikori klopt Ferrer in marathonpartij

Kei Nishikori heeft bij het masterstoernooi van Miami voor een verrassing gezorgd. De als twintigste geplaatste Japanner was na een ruim drie uur durend tennisgevecht met 7-6 (7), 2-6, 7-6 (9) te sterk voor David Ferrer (4), de verliezend finalist van vorig jaar. Nishikori plaatst zich daardoor voor de kwartfinale, waarin Roger Federer (5) of Richard Gasquet (9) zijn tegenstander wordt.

Ferrer had in de tiebreak van de derde set de overwinning voor het grijpen. De Spanjaard, die vorig jaar in de finale nipt verloor van Andy Murray, liet echter vier matchpoints onbenut. Nishikori sloeg vervolgens bij zijn eerste kans wel ogenblikkelijk toe.

Novak Djokovic plaatste zich dinsdag ook voor de kwartfinale. De Serviër, als tweede geplaatst, won met 6-3, 7-5 van Tommy Robredo (16). In de volgende ronde stuit hij op Jo-Wilfried Tsonga (11) of Murray.

Bij het vrouwentoernooi plaatste Maria Sjarapova zich voor de halve finale. De als vierde geplaatste Russische won met 7-5, 6-1 van Petra Kvitova. Sjarapova, de afgelopen drie jaar verliezend finaliste in Miami, speelt in de halve eindstrijd tegen Angelique Kerber (5) of titelverdedigster Serena Williams (1).