[WK] Kupers zesde op 800 meter

Thijmen Kupers is in de finale van de 800 meter op het WK indoor op de zesde en laatste plek geëindigd. De 22-jarige Nederlander ging hard van start, maar kon het uiteindelijk niet volhouden.

In de eerste helft van de wedstrijd werd het tempo bepaald door de Nederlander, maar zodra de favorieten aan gingen zetten kon hij het tempo niet meer volgen. Tot grote vreugde van het publiek in Sopot gingen de Polen Adam Kszczot en Marcin Lewandowski als eersten de laatste ronde in. De Ethiopische favoriet Mohammed Aman liet zich echter niet in de luren leggen en kwam er op het laatste rechte stuk hard voorbij. Kszczot pakte zilver, terwijl Lewandowski als derde over de streep kwam. Hij werd later echter gediskwalificeerd, waardoor het brons naar de Brit Andrew Osagie ging.

De pas 19-jarige Aman won in 2012 al goud, en werd in 2013 wereldkampioen outdoor (Foto: PRO SHOTS/GEPA)
De pas 19-jarige Aman won in 2012 al goud, en werd in 2013 wereldkampioen outdoor (Foto: PRO SHOTS/GEPA)

Het polsstokhoogspringen bij de vrouwen werd gewonnen door de Cubaanse Yarisley Silva. Zij was één van de vier vrouwen die over 4,70 meter sprongen, maar op basis van het aantal fouten pakte ze de titel. Anzhelika Sidorova uit Rusland en Jirina Svobodová uit Tsjechië pakten allebei de zilveren medaille. Ook de Braziliaanse Fabiana Murer sprong over 4,70 meter, maar zij werd door het aantal fouten vierde. 

Silva pakte haar eerste grote titel in Sopot (Foto: PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)
Silva pakte haar eerste grote titel in Sopot (Foto: PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)

De 800 meter voor vrouwen werd gewonnen door de Amerikaanse Chanelle Price. Zij pakte direct na het startschot al de leiding, en stond die geen moment meer af. Achter haar was een hevig gevecht gaande om de overige medailles. Tot grote vreugde van het publiek ging het zilver uiteindelijk naar de Poolse Angelika Cichocka. Zij wist de Wit-Russische Marina Arzamasova nipt voor te blijven.