[Six Nations] Dropgoal bezorgt Schotland de overwinning

Met een dropgoal van Duncan Weir in de laatste minuut hebben de rugbyers van Schotland Italië verslagen. In het Stadio Olympico te Rome werd het 20-21. Schotland pakt daarmee hun eerste overwinning na twee nederlagen tegen Ierland en Engeland.

Een try, conversie en twee strafschoppen van Tommaso Allan gaf Italië bij rust een 13-3 voorsprong. Greig Laidlaw zette daar één benutte strafschop tegenover. Hoewel Schotland in de beginfase beter was leverde dat geen punten op.

Na de rust lukkte het wel. Alex Dunbar maakte twee trys en Duncan Weir benutte één conversie nadar Laidlaw al gewisseld was. Laidlaw miste de eerste conversie. Het stond 13-18 voor Schotland. Italië pakte twee minuten later direct de voorsprong terug. Luciano Orquera kon aan de rechterkant van het veld met de bal kon doorlopen. Via aanvoerder Sergio Parisse kwam de bal bij Joshua Furno die uiteindelijk de try maakte. Orquera benutte daarna de conversie.

Schotland kreeg in de laatste minuut de schrum mee. De bal belandde bij Chris Cusiter en met nog vijftien tellen op de klok speelde hij de bal naar Weir. De fly-half dacht niet na en schoot de bal direct tussen de palen. Dit betekende een domper voor 60.000 toeschouwers in Rome.

Het is de eerste Schotse overwinning in Rome op Italië sinds 2006. Schotland doorbreekt ook hun negatieve uitreeks. De voorgaande acht uitduels werden verloren.