Canadese ijshockeyers gaan titel verdedigen in finale

De Canadese ijshockeyploeg heeft vanavond, net als vier jaar geleden, de finale van het ijshockeytoernooi gehaald. In de halve finale werd er gewonnen van de VS, de andere grootmacht van de ijshockeywereld.

De wedstrijd ging zoals verwacht erg gelijk op. Beide teams wilden in het begin niets weggeven achterin maar voorin ook proberen kansen te creëren. Hierdoor ging de wedstrijd op en neer maar werden er geen bijzonder grote kansen in de eerste periode gecreëerd. De eerste rustpauze werd zodoende bereikt met een 0-0 stand.

In de tweede periode kwam Canada al binnen twee minuten op voorsprong. Jamie Benn scoorde op aangeven van Jay Bouwmeester de belangrijke treffer voor zijn ploeg. Door de openingstreffer moesten de Amerikanen druk gaan zetten op het Canadese doel. Dit lukte aardig, maar Canada stond verdedigend ijzersterk waardoor de derde periode met een 1-0 stand begon.

In de derde periode ging de Amerikaanse ploeg wat meer risico nemen. Opnieuw stuitte ze op de defensie van Canada. Canada was sterk in de face-offs en hielden goed de puck in bezit. Een Amerikaans slotoffensief met een empty net resulteerde haast nog in de 2-0, maar het Canadese schot miste richting.

Canada komt zondag in de finale uit tegen Zweden. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur Nederlandse tijd. De VS moet zaterdag strijden om het brons tegen Finland. Deze wedstrijd wordt om 16.00 uur Nederlandse tijd gespeeld.