Tsjechen en Letten door in ijshockeytoernooi

Zowel Tsjechië als Letland hebben vanavond de kwartfinales van het ijshockeytoernooi in Sochi bereikt. De Tsjechen wonnen met 5-3 van Slowakije en de Letten waren met 3-1 te sterk voor Zwitserland.

In de wedstrijd tegen Slowakije ging Tsjechië voortvarend van start en stond na de eerste periode met 3-0 voor door goals van Ales Hemsky, Roman Cervenka en David Krejci. In de tweede periode ging het wat moeizamer, getuige ook de 1-1 die op het scorebord stond. Toch was het voordeel nog altijd voor de Tsjechen, die na twee keer 20 minuten aan de leiding gingen.

In de laatste periode leek Slowakije via Marian Hossa en Tomas Surovy nog terug te komen, maar Tomas Plekanec maakte aan de onzekerheid een einde en schoot vlak voor tijd de 5-3 op het scorebord.

Ook de Letten kenden tegen Zwitserland een goede start en gingen na één periode met 2-0 aan de leiding door treffers van Oskars Bartulis en Lauris Darzins. In de tweede periode konden de Zwitsers via Martin Pluss de aansluitingstreffer maken, maar aan het begin van de derde periode vergrootte Darzins de voorsprong voor Letland opnieuw.

In de kwartfinales neemt Letland het nu op tegen Canada, terwijl de Tsjechen in actie komen tegen de Verenigde Staten.