Davis schaamt zich voor prestaties

Schaatser Shani Davis werd bij de Olympische Spelen in Sochi vooraf gerekend tot de favorieten bij zowel de 1000 als 1500 meter. De Amerikaan werd op deze afstanden respectievelijk achtste en elfde. Hij schaamt zich voor deze uitslagen.

Davis werd op de kilometer in zowel Turijn (2006) als Vancouver (2010) olympisch kampioen. Na zijn matige prestaties van dit jaar wil hij in ieder geval het seizoen nog wel af gaan maken. "Ik hou van schaatsen en zolang ik de strijd met de wereldtop kan aangaan, zal ik dat blijven doen. Maar nu twijfel ik of ik dat nog wel kan. Ik schaam me diep." Of de 31-jarige Amerikaan nog na dit jaar door wil gaan hangt af van het overleg met familie en vrienden.

In ieder geval wil Davis zijn tegenvallende presaties niet afschuiven op de pakken waarmee de Amerikanen aan de start verschenen. "Ik was gewoon niet goed genoeg." Wel zei hij dat de timing van de introductie van de door Under Armour en Lockheed Martin ontwikkelde pakken beter had gekund. "Het is vreemd dat we tijdens de Spelen van pak moeten wisselen. Tijdens de World Cups moet je met materiaal experimenteren, niet hier op de Spelen."