[Primera Division] Real Madrid weer op gedeelde eerste plaats

Real Madrid is zondag door een 3-0 overwinning op Getafe weer op gelijke hoogte gekomen met FC Barcelona en Atletico Madrid. De Koninklijke kwam tot winst zonder topscorer en wereldvoetballer van het jaar Cristiano Ronaldo, die een schorsing uitzit.

Real Madrid kreeg weinig tegenstand van de stadgenoot, de nummer vijftien van de Primera Division, en stond binnen het halfuur al op 2-0. Jesé Rodriguez, die nu in zijn laatste zes duels goed was voor vijf treffers, tekende in de zesde minuut voor het eerste doelpunt. Karim Benzema verdubbelde in de 27e minuut de voorsprong. Na rust zorgde Luka Modri? voor de eindstand.

Door de winst komt Real Madrid in punten gelijk met Atletico en Barcelona die eerder dit weekeinde al wonnen. Dankzij een beter doelsaldo gaat Barcelona aan de leiding, gevolgd door Real en Atletico.