Goud voor skiester Fenninger

Anna Fenninger heeft op de super-G de olympische titel gepakt. De 24-jarige Oostenrijkse wist de bijzonder moeilijke piste het beste te bedwingen. Zilver was er voor de Duitse Maria Höfl-Riesch, voor Nicole Hosp, landgenote van de winnares.

Vanaf de allereerste starter was duidelijk dat de piste bijzonder moeilijk gestoken was, de Spaanse Carolina Ruiz Castillo viel al snel uit. Vervolgens haalde Leanne Smith wel de finish, maar na haar waren er maar liefst zes skiesters die de eindstreep niet wisten te passeren. Daaronder de Zweedse Kajsa Kling, die meer dan anderhalve seconde sneller onderweg was dan Smith.

De eerste die vervolgens de finish weer haalde was Fabienne Suter uit Zwitserland, anderhalve seconde sneller dan Smith. Nadat ook Dominique Gisin, één van de winnaressen op de afdaling, de finish niet haalde duurde het even voor Suter van de eerste plek verdrongen werd. Dat werd gedaan door Hosp, die bijna een seconde sneller was. 

De favorieten haalden bijna allemaal de finish, alleen Elisabeth Görgl slaagde daar niet in. Nadat Fenninger haar landgenote Hosp van plek één verdreef slaagden Tina Maze en Lara Gut er niet in opnieuw een medaille te veroveren. Maria Höfl-Riesch uit Duitsland, winnares van de supercombinatie, werd onderweg bijna gehinderd door een official die bij een poortje stond. Dit deed haar niet veel, want ze was zeer snel onderweg, maar op het technische laatste stuk moest ze ruim een halve seconde inleveren, waardoor ze tweede werd.