Sochi dag 5, de leukste tweets

Elke dag verzamelen we hier op FOK!sport de leukste tweets over de Olympische Spelen in Sochi. Een overzicht van de leukste, grappigste en opmerkelijkste berichten op Twitter zie je hieronder.

Margot Boer schreef vandaag geschiedenis door als eerste Nederlandse vrouw ooit een medaille te behalen op de olympische 500 meter, ze werd knap derde. Dit moest uiteraard gevierd worden.

In tegenstelling tot de mannen bleek deze vandaag niet nodig te zijn.

Michel Mulder, Jan Smeekens en Ronald Mulder mochten vandaag na de extreem spannende 500 meter van gisteren de medailles op komen halen.

De Nederlandse bobsleeërs Esmé Kamphuis en Judith Vis zullen in ieder geval tot op het bot gemotiveerd zijn geraakt bij het zien van dit succes.

Johnny Quinn zat in Sochi al opgesloten in zijn badkamer en in een lift, maar toen enkele van zijn landgenoten ergens niet in konden was hij nergens te bekennen.

Quinn heeft met zijn acties ook buiten Sochi wat losgemaakt.

Bij het langlaufen stond vandaag de sportiviteit hoog in het vaandel. Het finishen van een race is belangrijker dan deze ook winnen.

Voor aanvang van de sprint werd vanwege de warme omstandigheden zout op het parkoers gestrooid om de sneeuw beter te laten binden. Het ziet er alleen wat vreemd uit.

We blijven even in de bergen, want Bob de Jong werkt daar ontspannen toe naar zijn 10.000 meter die hij nog moet schaatsen.

Ook in de bergen kun je lekker relaxen, zoals diezelfde De Jong laat zien.

Vandaag was het ook de dag dat Dolf van der Wal en Dimi de Jong in actie mochten komen, helaas zonder succes.

Uiteraard mag Zdeno Chara vandaag niet ontbreken, want hij blijft populair bij de sporters in Sochi.

Ook vandaag stond er weer curling op het programma, alleen had de Russische coach meer oog voor iets anders dan voor de wedstrijd.

De Britse dames maakten tegen de Verenigde Staten in één end liefst zeven punten, een nieuw olympisch record. Per end worden er door iedere ploeg acht stenen gegooid.

Snowboardster Jamie Anderson kreeg wel een hele bijzondere brief om gemotiveerd te raken.

De Britse Katie Summerhayes mag dan wel geen medaille gewonnen hebben op de skislopestyle, maar een van haar sprongen is wel mooi in beeld gebracht.

Vandaag stond er weer een nieuwe sport op het programma. De vrouwen gingen voor het eerst in olympisch verband van de schans.

De winst was verrassend voor de Duitse Carina Vogt die tot vandaag nog maar één wedstrijd gewonnen had.

Tot slot laten we zien dat sporten maar relatief is.