Kearney als beste naar finale Moguls

Tien atleten hebben zich geplaatst voor de mogulsfinale voor vrouwen in Sochi. Hierbij is de Amerikaanse Hannah Kearney, die vier jaar geleden al het goud op dit onderdeel behaalde, als beste geplaatst voor de finale. Ook de drie zusjes Dufour-Lapointe plaatsten zich allemaal voor de finale.

Bij dit eerste onderdeel van de discipline freestyleskiën worden er twee kwalificaties afgewerkt. De beste tien van de eerste kwalificatie mogen automatisch naar de finales, voor de overige deelneemsters wacht de tweede kwalificatie waarbij ze alsnog de finale kunnen behalen.

Bij deze kwalificatie won de Amerikaanse Kearney met een score van 23.05, nipt voor twee van de drie Canadese zusjes, Chloe (22.64) en Justine. (22.28) Maxime werd achtste, een plaats die ook recht geeft op kwalificatie. Voor de Canadezen werd de uitslag nog mooier gezien ook de vierde deelneemster uit Canada, Audrey Robichaud, de finale behaalde.

Voor de vier Russische deelneemsters was de dag ietwat tegenvallend. Voor het thuispubliek wist Regina Rakhimova net de tiende plaats te behalen, maar de andere Russische troef, Ekaterina Stolyarova, kwam ten val. Zij zal, net als negentien andere dames die de finale niet wisten te behalen, zaterdag om 18.45 uur opnieuw een poging mogen wagen om de finale te bereiken.