Mercedes steunt Schumacher op Formule 1-auto

De nieuwe Formule 1-wagen van Mercedes heeft een steunbetuiging voor Michael Schumacher op de zijkant staan. #KeepFightingMichael is de boodschap die komend seizoen te zien is op de bolide, zo maakte de renstal dinsdag bekend. Schumacher reed van 2010 tot 2012 voor Mercedes.

De 45-jarige Schumacher ligt nog altijd in een kunstmatige coma in het universiteitsziekenhuis van Grenoble. Op 29 december kwam de Duitser tijdens het skiën ten val en raakte hij met zijn hoofd een rots. De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 is sindsdien twee keer aan zijn hersenen geopereerd.

Lewis Hamilton en Nico Rosberg zijn de rijders die komend seizoen met de steunbetuiging rondrijden. Rosberg was drie seizoenen de teamgenoot van Schumacher in diens tijd bij Mercedes. Het Formule 1-team presenteerde de auto op het circuit van het Zuid-Spaanse Jerez, waar vanaf dinsdag het testen voor het nieuwe seizoen begint.

Red Bull openbaarde dinsdag eveneens de nieuwe wagen op het circuit in Andalusië. Sebastian Vettel probeert in de bolide voor de vijfde maal op rij wereldkampioen te worden. Door de regels binnen de Formule 1 te wijzigen, tracht de organisatie de verschillen tussen de teams te verkleinen. Zo zijn de motor en het ontwerp van de Red Bull-auto sterk veranderd.