Van Basten blijft rustig in Friese gekte

Heel Friesland is al weken in de ban van de derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur. Coach Marco van Basten blijft echter nuchter. "De fans maken zich druk, voor ons is het een gewone wedstrijd waar we ons goed op voor moeten bereiden", zegt de coach op de officiële website van Heerenveen.

"De belangen zijn wel groot. Cambuur moet winnen om van de onderste plaatsen weg te blijven en wij willen zo lang mogelijk die vijfde plek vast zien te houden." Van Basten verwacht in Leeuwarden een lastig duel.

"In Heerenveen vond ik Cambuur de betere ploeg. Zondag hebben zij het thuisvoordeel en het kunstgras is ons nadeel. Ik verwacht een heel agressief Cambuur dat het initiatief zal willen nemen. Daar moeten we een antwoord op hebben."

Ondanks de lage klassering van Cambuur heeft Van Basten veel waardering voor hun speelwijze. "Ze blijven vasthouden aan dezelfde manier van werken en spelen. Dat getuigt van visie."

Zoals gewoonlijk maakte Van Basten zijn opstelling nog niet bekend. De trainer kan weer beschikken over Mitchell Dijks en Arnold Kruiswijk. "Dat biedt ons weer wat weer mogelijkheden." Cambuur en Heerenveen trappen zondagmiddag om 12.30 uur af.