Stallone & De Niro hebben eindelijk tijd voor elkaar

Sylvester Stallone en Robert De Niro hebben pas na bijna veertig jaar de tijd gevonden elkaar te leren kennen. In de film Grudge Match spelen de acteurs twee rivaliserende, bejaarde boksers. "We hadden nooit veel tijd om af te spreken. We waren nooit op dezelfde plek", zegt de 67-jarige Stallone in een interview met NU.nl. "En nu leren we elkaar eindelijk kennen. We zitten nu eindelijk op één lijn en dat is leuk."

De twee acteurs pakken de draad op van hun eerdere personages. Stallone heeft talloze uren in de boksring doorgebracht tijdens de opnames van de Rocky-films. De Niro speelde in Raging Bull uit 1980 de bokser Jake La Motta.

"Jij bent van jezelf vrij gesloten", gaat Stallone verder tegen de drie jaar oudere De Niro. "En als acteurs spreek je zelden met elkaar af."

De twee routiniers waren al samen te zien in Copland uit 1997, maar ook daar was er na afloop maar weinig persoonlijk contact. "Je hebt het druk, je hebt je eigen leven", vertelt De Niro. "Je gaat heus niet bij elkaar langs om urenlang over acteerwerk te keuvelen."

In 1977 waren de mannen elkaars rivalen voor de Oscar voor beste acteur, Stallone voor zijn rol in Rocky, De Niro voor zijn rol in Taxi Driver. Maar ook toen kwamen de acteurs elkaar zelden tegen. "Ik was eigenlijk vergeten dat we toen elkaars concurrenten waren", lacht De Niro.

"Ik vond zijn film geweldig, heel gedurfd en een enorm contrast met Rocky. Ik weet niet of ik met een hanenkam en bloed op mijn gezicht in beeld had gedurfd", zegt Stallone. "Maar ik ben wel blij dat Robert die Oscar uiteindelijk niet won", lacht hij. Uiteindelijk ging collega Peter Finch er met het gouden beeldje vandoor voor zijn rol in Network.

Grudge Match draait vanaf 20 maart in de Nederlandse bioscoop.


Stallone & De Niro eindelijk tijd voor elkaar (Foto: Novum)