Organisator illegale lotto opgepakt

Een 57-jarige Rotterdammer die ervan wordt verdacht een van de organisatoren van een illegale lotto te zijn is zaterdag opgepakt. Met de lotto zijn wekelijks naar schatting duizenden euro's gemoeid. De politie zette de man aan de kant toen hij bezig was met zijn wekelijkse rondje langs klanten in diverse cafés in Rotterdam -Noord en -Zuid.

De Rotterdamse politie is al een tijdje bezig met een onderzoek naar illegale gokpraktijken. De politie vermoedt dat de Rotterdammer deel uitmaakt van een grotere groep personen die achter de organisatie van deze praktijken zit. Met de arrestatie heeft de politie naar eigen zeggen zicht gekregen op enkele tientallen deelnemers en tussenpersonen.

De man, de uitbater van een horecagelegenheid, werd rond het middaguur op de 's-Gravendijkwal aangehouden. Bij de Rotterdammer werden zo'n tien enveloppen aangetroffen, met daarin de inzet voor een illegale lotto van zaterdag en de daarbij behorende lottobriefjes. In de auto van de man werden nog eens driehonderd blanco lottobriefjes gevonden.