Ontruiming 'wapenhuis' dinsdag verder

De ontruiming van de woning in Geleen met daarin verschillende wapens en andere voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog duurt langer dan gedacht en zal dinsdag verder gaan. De woning is opnieuw vergrendeld en onder bewaking gesteld. Dat meldt de politie maandagmiddag.

Maandagochtend zijn de Explosieve Opruimingsdienst Defensie en de politie gestart met de ontruiming. Daarbij is volgens de politie een beperkte hoeveelheid lichte munitie gevonden, net als een groot aantal lege hulzen en diverse onderdelen van vuurwapens uit de Tweede Wereldoorlog. Er zijn geen granaten gevonden.

Omdat de politie niet zeker weet of alle wapens onklaar zijn gemaakt, moet de ontruiming zeer zorgvuldig gedaan worden. Dinsdag gaat de politie verder met de klus. Verdachte spullen die een gevaar kunnen vormen, worden vernietigd. Buurtbewoners zijn inmiddels door de gemeente Sittard-Geleen op de hoogte gesteld met een brief.

Het huis werd dit weekend hermetisch afgesloten en bewaakt door de politie. Die kwam de man en zijn verzameling wapens op het spoor toen hij werd aangehouden omdat hij klanten en personeel bedreigde in een café. Hij had drie granaten op zak. Deze bleken al onschadelijk gemaakt en zijn opgeruimd.

De bewoner zit nog vast en wordt dinsdag voorgeleid.