Prijskaartje Luis Suárez: 145 miljoen euro

Clubs die Luis Suárez willen overnemen van Liverpool, moeten heel diep in de buidel tasten. Dat heeft Ian Rush verklapt. Rush, die zelf 660 wedstrijden voor Liverpool speelde, zet zich tegenwoordig op commercieel gebied voor The Reds in.

Zodoende zegt hij te weten welke transferclausule in het contract van Suárez staat. "We hebben een clausule aangebracht van honderdtwintig miljoen pond", zei de Welshman tegen Tuttosport. De torenhoge prijs van omgerekend 145 miljoen euro geldt volgens Rush alleen als Liverpool zich dit seizoen niet kwalificeert voor de Champions League. Om dat ticket te pakken, moet de ploeg in de Premier League minimaal vierde worden.

Luis Suárez is dit seizoen met afstand de beste speler bij Liverpool, getuige zijn twintig treffers van dit seizoen. Daarmee is hij op dit moment topscorer van de Premier League. De oud-Ajacied verlengde onlangs zijn contract op Anfield Road tot medio 2018. Dankzij de doelpunten van Suárez doet Liverpool mee om de bovenste plaatsen. Het elftal van manager Brendan Rodgers staat na twintig duels op plek vier, zes punten achter koploper Arsenal.