Assaidi dankt Hughes voor vertrouwen

Oussama Assaidi flopte bij Liverpool, maar bewijst bij Stoke City het niveau van de Premier League wel aan te kunnen. Zijn manager Mark Hughes is zeer tevreden over de aanvaller.

"Assaidi speelt momenteel erg sterk. Hij laat zien hoeveel dreiging er van hem kan uitgaan", zei Hughes na het 1-1-gelijkspel tegen Everton op nieuwjaarsdag. In die wedstrijd scoorde Assaidi zijn derde competitiedoelpunt van dit seizoen. Volgens de buitenspeler zelf heeft hij zijn goede vorm mede te danken aan Hughes.

"Hij heeft me enorm veel zelfvertrouwen gegeven door te zeggen dat ik mijn acties moet durven maken en doelgericht moet spelen. Dat is het type voetbal waar ik van hou en waarbij ik me goed voel."

Zijn goal tegen Everton bezorgde Stoke City de twaalfde plek in de Premier League. "Zodra ik de bal kreeg, pakte ik mijn kans. Ik denk dat ik goed speelde tegen Everton. Helaas was het niet genoeg voor drie punten", aldus Assaidi.

De linkerspits begon zijn loopbaan in Engeland bij Liverpool, waarvoor hij slechts 77 minuten in de Premier League speelde. Assaidi speelde in Nederland voor Almere City en sc Heerenveen.