Bettini weg als bondcoach, mogelijk naar Team-Alonso

Paolo Bettini maakt de overstap van de Italiaanse wielerbond naar de nieuwe wielerformatie van Fernando Alonso. Bettini, die de afgelopen jaren bondscoach was van de Italianen, zou de algemeen manager moeten worden bij de ploeg van de Formule 1-coureur.

De ploeg zou pas in 2015 zijn intrede in het peloton moeten maken, maar de afgelopen weken werd er al wel het een en ander bekendgemaakt. Zo zou Alonso al een sponsor uit Dubai hebben voor de ploeg en wil hij graag Peter Sagan als renner binnenhalen. Bettini zou als algemeen manager de ploeg verder moeten vormgeven. De afgelopen jaren was hij als bondscoach weinig succesvol. Bij de profs werd er geen een medaille binnengehaald.

"De keuze was niet makkelijk", zei Bettini over het opstappen bij de Italiaanse bond. "Iedereen weet dat de nationale ploeg mij aan het hart ligt. Maar ik maak er geen geheim van: het project van Fernando Alonso is interessant, intrigerend en zelfs revolutionair. De gesprekken bevinden zich wel nog maar in een verkennende fase. Er is nog niets getekend."