Ninja Gaiden-vervolg bevestigd

Yosuke Hayashi, baas van Team Ninja, heeft bevestigd dat de ontwikkelaar bezig is met een nieuwe Ninja Gaiden. In other news, Nintendo is bezig met een Mario-spel.

In een videodiscussie met Keiji Inafune, bedenker van Ninja Gaiden Z, zegt Hayashi dat met het bestaan van deze titel het niet betekent dat de serie vergeten wordt. "Team Ninja denkt over de volgende Ninja Gaiden", zegt hij. "Als games bijvoorbeeld eten zou zijn, dan zou de Ninja Gaiden-serie een rijk hartige entree zijn en Ninja Gaiden Z het toetje. Elke gang van de maaltijd zou in dezelfde Ninja Gaiden-wereld zijn, maar gamers zullen andere manieren van spelen ervaren. Zo anders is Yaiba: Ninja Gaiden Z."

Inafune gaf aan dat Hayashi hiermee bevestigd had dat Team Ninja inderdaad met een nieuw deel bezig waren. "Dus mensen die wachten voor de volgende Ninja Gaiden: het komt eraan." In een interview met FOK!games hebben de twee al uitgelaten dat ze ook denken aan een next-gen Yaiba, maar ze kijken eerst de reacties op het eerste deel aan.

Yaiba: Ninja Gaiden Z komt uit op pc, PlayStation 3 en Xbox 360 op 28 februari.