Watch Dogs is eigenlijk een overblijfsel

Ubisoft heeft aangegeven dat de engine van Watch Dogs eigenlijk bedoeld was voor een game dat een andere kijk op racegames moest geven. De titel zou uiteindelijk de Driver-franchise moeten vervangen.

"Watch Dogs is niet begonnen als Watch Dogs. Ze waren bezig met een engine, aan het werken aan iets. We hadden Driver. Dit was jaren geleden. Toen dachten we 'nee, dit is niet de manier waar we heen willen gaan met een race-spel' dus hebben we het geannuleerd en opnieuw gestart", zegt Ubisoftbaas in Noord-Amerika, Laurent Detoc. "Het is niet alsof Watch Dogs begonnen is als Watch Dogs. Het Watch Dogs-project was aanvankelijk een ander spel. Op een gegeven moment is het veranderd. Dat is tenminste drie jaar geleden, en vervolgens herbruikt Watch Dogs een deel van het werk dat was gedaan aan deze engine."

Detoc benadrukt dat het geen Driver-deel moest worden, want Ubisoft had besloten die franchise te laten rusten. "De beslissing werd genomen dat er nog een race-spel gemaakt kon worden en dat dit een open-wereld game moest worden waar komt de speler uit de auto komt en andere dingen doet. Dan besluit het team om zich volledig aan te passen. Een paar andere mensen komen, zoals een nieuwe creative director, en vervolgens beginnen ze een nieuw spel", zei hij .

"Ik zou niet zeggen dat Driver Watch Dogs is geworden, want dat is niet waar. Dat is niet echt wat er gebeurt. Wat er gebeurd is, is dat een spel werd geannuleerd, en dan heb je stukjes spel 'over' om een nieuwe te maken . We konden een andere engine van een ander team hebben gehad op een andere plaats, en dan zou het zijn gebruikt door de Watch Dogs-team."

Ondertussen zijn er ook nieuwe screenshots uitgegeven, zodat het wachten alleen maar langer lijkt te duren. Watch Dogs komt uit op pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360 en Xbox One in de eerste helft van volgend jaar.

Watch Dogs

Watch Dogs

Watch Dogs