[PDC WK] Lewis en Pipe naar de tweede ronde

Woensdagavond was de voorlaatste sessie met eerste ronde wedstrijden. De eerste ronde van het PDC WK wordt op donderdagavond afgesloten. Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis kwam als laatste het podium op. Hij sloot de dag af tegen Dennis Smith.

Andy Smith (27)* v Steve Brown

Andy Smith heeft zich naar de tweede ronde geploeterd. Tegen Steve Brown werd het 3-1. Brown won de eerste set met 1-3. Smith opende de partij met 180, maar het lukte niet in acht kansen om de dubbel uit te gooien. Brown pakte uiteindelijk de eerste leg wel.

The Bomber leek door te drukken in de tweede set. Hij kwam op 0-1, voor Smith gelijk maakte met een 76-finish. Met behulp van een 180'er kwam Brown weer op voorsprong (1-2), om vervolgens in de vijfde leg de druk niet aan te kunnen. Hij vond geen triples, waardoor Smith terugbrak voor 1-1 in sets.

In de derde set kon de derde negendarter van dit WK gegooid worden. Brown miste echter dubbel twaalf voor de perfecte leg. Een beurt later pakte hij die leg wel. De set ging echter met 3-2 naar The Pieman. Brown was gezien en de vierde set ging met 3-0 naar Smith.

Morihiro Hashimoto* v Paul Lim (v)

Deze voorrondewedstrijd ging tussen de qualifier uit Japan en de leider van de Dartslive Softtip Ranking. Voor Morihiro Hashimoto is het zijn tweede deelname aan het WK. Paul Lim speelde zijn zijn eerste WK al in 1990. Lim kwam nog wel 1-2 voor, maar uiteindelijk was het Hasimoto die het duel met 4-2 won.

Justin Pipe (11)* v Arron Monk

Justin Pipe heeft in een gezapig duel Arron Monk met 3-0 verslagen. Alle drie de sets gingen met 3-1 naar The Force. Pipe gooide op zijn bekende trage manier en Monk leek daar niet tegen te kunnen. Monk zat niet goed in zijn vel en dat leverde een gemiddelde op van 78,6. Pipe kwam tot een gemiddelde van 87,9.

Michael Smith (32)* v Morihiro Hashimoto

De eerste set ging verrassend naar Hashimoto (1-3). Hij strafte de missers van Michael Smith op de dubbels af. Smith won de tweede en derde set met 3-2. Smith won de vierde set met 3-0. Het was een slechte wedstrijd. Beiden hadden een finishpercentage van rond de twintig procent. Smith gooide tien dubbels raak op 48 kansen en voor Hashimoto was het 7 dubbels raak op 35 kansen. Dit zorgden ook dat de gemiddelden van beide heren onder de tachtig dook.

Adrian Lewis (3)* v Dennis Smith

Adrian Lewis had er zin in en gunde zijn tegenstander geen enkele kans op de dubbel. Het werd drie keer 3-0 voor de tweevoudig wereldkampioen. Met een gemiddelde van 95,2 gooide hij een aardig gemiddelde voor de eerste ronde. Hij staat daarmee twaalfde over alle eerste rondespelers. In de tweede ronde treft Lewis Vincent van der Voort.