Martino niet gelukkig met loting

FC Barcelona neemt het in februari en maart op tegen Manchester City. Trainer Gerardo Martino had op een gunstiger loting gehoopt. FC Barcelona zal eerst afreizen naar Manchester om enkele weken later The Citizens te ontvangen.

"Er waren zes mogelijke tegenstanders en komen nu City tegen. Bij een loting heb je nu eenmaal niet zoveel in te brengen. We zullen het er mee moeten doen. Ik denk dat zij ook liever niet tegen ons spelen."

"Het belangrijkste is dat we in goede vorm steken zodra we naar Engeland reizen", vervolgde Martino op een speciaal ingelaste persconferentie. "We moeten in hun stadion een goed niveau halen en dat vervolgens vasthouden."

"We gaan niet te veel naar de tegenstander kijken, we moeten daar naar toe gaan om ons eigen spel te spelen en dat zo goed mogelijk doen." City verkeert momenteel in prima vorm, getuige de 6-3 zege op Arsenal afgelopen weekeinde.

"We moeten kijken hoe de teams er in februari voor staan. Ik ben benieuwd hoe deze goede tegenstander met goede spelers er tegen die tijd aan toe is. Hoe fit blijven ze? Dat is heel belangrijk."

Over collega-trainer Manuel Pellegrini zei Martino het volgende: "Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in zijn werkwijze. Wat mij betreft is hij een van de beste coaches ter wereld."