Foutje trainer kostte City mogelijk poulewinst

Een vergissing van trainer Manuel Pellegrini heeft Manchester City wellicht de groepswinst in de Champions League gekost. De Engelse ploeg had na de 3-2 tegen Bayern München nog één goal nodig om de Duitse club voorbij te gaan in Groep D. De Chileense oefenmeester was daar echter niet van op de hoogte, zo bleek uit zijn reactie na afloop.

In plaats van op zoek te gaan naar de cruciale vierde goal, bracht Pellegrini na de 3-2 twee verdedigende spelers in het veld. "Als we 4-2 hadden voorgestaan, was ik in de verleiding gekomen om een extra aanvaller in te brengen. Het zou moeilijk worden om nog twee keer te scoren", zei de trainer tegen Sky Sports.

Na de 3-1 nederlaag in eigen huis had City aan een 4-2 zege genoeg voor de groepswinst op basis van het onderling resultaat.

Ook de maker van de 3-2, James Milner, was in verwarring gebracht. "We wisten niet of 4-2 genoeg was. Eerlijk gezegd dachten we dat we nog een vijfde treffer nodig hadden." Door de vergissing kan City in de tweede ronde nu tegenover groepswinnaars als Real Madrid, FC Barcelona en Paris Saint-Germain komen te staan.