Schalk: "Bedoeling dat ik op huurbasis voor PSV ga spelen"

Alex Schalk heeft naar eigen zeggen een goed gesprek met PSV gehad. De club uit Eindhoven wil de 21-jarige spits op huurbasis overnemen van NAC Breda. Schalk wordt bij PSV in eerste instantie niet gezien als versterking voor de hoofdmacht, maar voor Jong PSV.

Wel kan Der Bomber van Breda meetrainen met de selectie van hoofdtrainer Philip Cocu. "Het was een goed gesprek en het is de bedoeling dat ik de tweede seizoenshelft op huurbasis voor PSV ga spelen", reageert Schalk in De Telegraaf.

"Hij is voor ons op dit moment de enige kandidaat om de aanval te versterken", laat Jong PSV-trainer Darije Kalezic weten. Schalk wil volgende maand hoe dan ook weg bij NAC. De talentvolle spits is onder trainer Nebojsa Gudelj op een zijspoor beland. Gudelj geeft momenteel de voorkeur Stipe Perica.

Het contract van Schalk bij NAC loopt door tot de zomer van 2015. De Bredase club denkt Schalk in een later stadium goed te kunnen gebruiken en wil de aanvaller daarom alleen verhuren. Schalk werd eerder al in verband gebracht met een verhuur aan FC Dordrecht, SC Cambuur, De Graafschap en Roda JC.