'Lachman positief over Werder Bremen'

Darryl Lachman lijkt zijn gewenste stap omhoog te hebben gevonden. De krachtige verdediger van PEC Zwolle stevent af op een dienstverband bij Werder Bremen. Volgens het Algemeen Dagblad is de Bundesliga-club de hoofdgegadigde voor de handtekening van Lachman, wiens contract in de zomer ten einde loopt.

Geïnteresseerde partijen mogen vanaf januari om tafel om over een contract te onderhalen. Toch bracht Lachman reeds een bezoek aan de werkgever van Eljero Elia. De gesprekken met een afvaardiging van Werder heeft hij als positief ervaren, zo schrijft de ochtendkrant.

Mogelijk komt het zelfs in de winter al tot een transfer. Omdat zijn contract in de zomer afloopt, is de winterse transferperiode voor PEC de enige mogelijkheid om een transfersom te incasseren. PEC en Werder hebben al enige tijd een intensieve samenwerking.

Lachman is bezig aan een ijzersterk seizoen bij de Zwolse formatie, die momenteel de negende plaats in de Eredivisie bezet. Door de prestaties staat de boomlange achterhoedespeler in de belangstelling van clubs uit binnen en buitenland.

Eerder liet technisch directeur Gerard Nijkamp weten dat PEC Lachman liever niet zien vertrekken. "We hebben het maximale gedaan om Darryl voor de club te behouden", zei hij toen tegenover Voetbal International. "We hebben hem onze plannen gepresenteerd voor de komende jaren en hopen dat hij daar graag onderdeel van wil blijven uitmaken."