Groenlinkser: Mandela = Hoofdpiet

Ja, dat was lachen met GroenLinkser John de Laet. Hij dacht dat hij wel een grapje kon maken over Mandela en stuurde een (dit keer echte) tweet de wereld in.

Namelijk deze:

 

Al snel kreeg hij zoveel kritiek dat hij de tweet verwijderde en excuses aanbood.   'Vergelijking was en is ongepast. Tweet bedoeld om voorrang verslag van wéér een proefloting te kritiseren. Excuses aan wie ik gekwetst heb.' En zelfs überGroenLinkser Femke Halsema bemoeide zich ermee: 'Kunnen voor- en tegenstanders zwarte piet er misschien even buiten laten? Alleen al het verband leggen, is te smakeloos. Dank.' 

Dijkshoorn 
Overigens werd De Laet's grap ineens onterecht aan Nico Dijkshoorn toegewezen.  Dijkshoorn zei in een reactie op de grap van De Laet namelijk 'En nu maar wachten op de 300.000 mensen die precies dezelfde grap gaan maken: hoofdpiet is dood’ maar honderden mensen dachten dat hij de grap zelf had gemaakt, Waarna hij van alle kanten werd bestookt door mensen die niet goed konden lezen. 'Iedereen die dacht dat ik de grap zelf maakte ga ik de tyfus blokken', aldus Dijkshoorn. Intussen heeft Nico Dijkshoorn zijn Twitteraccount opgedoekt.