Cillessen vindt WK-bal kleiner aanvoelen

Volgens Ajax-doelman Jasper Cillessen voelt de WK-bal Brazuca iets kleiner aan dan de bal die in de Champions League wordt gebruikt. "Hij voelt ietsje kleiner aan dan de bal van de Champions League, maar vergelijkbaar met de bal waar we nu bij Ajax mee spelen", liet de viervoudig international van het Nederlands elftal woensdag weten.

De geboren Groesbeker is tevreden met de Brazuca, de naam die via een stemming op internet werd gekozen en verwijst naar de trotse houding van het Braziliaanse volk. "Het is een goede bal. Hij ligt goed in de hand", stelt Cillessen. "Wij gaan er na de winterstop mee trainen en vanaf Ajax - PSV op 19 januari ook onze wedstrijden mee spelen."

De Amsterdamse club heeft Adidas als sponsor, het sportmerk dat verantwoordelijk is voor de WK-bal. De spelers van Ajax konden daardoor al eerder kennismaken met de bal. "Bij Ajax testen we altijd de ballen voordat ze op de markt komen, dat hebben we met deze bal ook gedaan, maar dat is alweer een tijdje geleden geweest."

De Brazuca werd gisteravond door onder anderen Clarence Seedorf gepresenteerd in Rio de Janeiro. Er is voor de kleuren groen, blauw en rood gekozen als verwijzing naar de wensarmbandjes die veel mensen dragen.