Oplichter gaat tweemaal op zijn bek door bananenschil

Maurice Owens dacht dat hij 15.000 dollar kon eisen, omdat hij in een lift, in het Potomac Avenue metrostation in Washington, was uitgegleden over een bananenschil. Na het bekijken van de beelden van een bewakingscamera in de lift bleek het verhaal toch iets anders in elkaar te zitten.

Op de beelden van afgelopen 8 augustus is duidelijk te zien hoe de man tweemaal regelrecht in de camera kijkt om vervolgens nauwkeurig de bananenschil in het midden van de uitgang van de lift neer te gooien. Op het moment dat de man de lift wil verlaten zien we hem met een fraaie beweging onderuitgaan. De 42-jarige man uit Washington klaagde daarop de vervoersmaatschappij aan voor 15.000 dollar, die hij naar eigen zeggen kwijt was voor de behandeling aan zijn gekwetste heup en been.

Owens werd daarop gearresteerd en aangeklaagd wegens fraude in de tweede graad oftewel een misdrijf. De bananenschil-crimineel moet volgende week voorkomen. Waarschijnlijk mag de arme man daarna revalideren op kosten van de Amerikaanse staat in hotel traliezicht.