Terugkeer naar Eredivisie optie voor Maduro

Hedwiges Maduro sluit een terugkeer naar de Eredivisie niet uit. De 28-jarige middenvelder verwacht in januari te vertrekken bij Sevilla en de Nederlandse competitie is zeker een optie om zijn loopbaan te vervolgen. "Ik zeg niet direct nee tegen clubs uit Nederland", stelt de oud-Ajacied in een interview met Sport1. "Ik sta in principe voor alles open."

Maduro zegt in een land te willen voetballen 'waar de competitie nog echt goed is'. "Ik heb een voorkeur voor Duitsland of Engeland. Spanje natuurlijk ook wel, maar dat zal lastig worden." Een terugkeer naar Nederland behoort volgens Maduro tot de mogelijkheden. "Als ik maar aan spelen toekom, dat is het belangrijkste. Het liefst bij een club die goed voetbal speelt."

De zeventienvoudig international, die eerder voor Ajax en Valencia speelde, is bereid salaris in te leveren. "Daar wil ik best over praten. Dat is geen probleem."

Maduro's situatie bij Sevilla is momenteel uitzichtloos. Hij heeft geen rugnummer gekregen en is daardoor niet speelgerechtigd voor de competitie. Het is voor de Almeerder een uitgemaakte zaak dat hij de komende transferperiode van club wisselt. "Dat is honderd procent zeker. Alleen heb ik nu wel een halfjaar vergooid."