[JL] Jong PSV pakt tweede periode, nacompetitie Sparta

Jong PSV heeft de tweede periodetitel van de Jupiler League in de wacht gesleept. De ploeg van coach Darije Kalezic speelde in Eindhoven met 2-2 gelijk tegen Almere City. Daardoor eindigde het in de periodestand achter FC Dordrecht als tweede, maar dat had de eerste titel al gewonnen.

Voorafgaand aan de zeventiende speelronde leidde Dordrecht samen met Jong PSV de dans in de tweede periode. Omdat Dordrecht reeds de eerste periode won en Jong PSV als gevolg van de pilot niet aan de nacompetitie mag deelnemen, lag voor de nummer drie een ticket voor de nacompetitie klaar. Sparta en Volendam hadden beiden zestien punten.

Volendam slikte echter een ruime 1-5 thuisnederlaag tegen FC Emmen, terwijl Sparta in eigen stadion met dezelfde cijfers tegen Helmond Sport wel tot winst kwam. De Helmonders eindigden de wedstrijd met negen man door rode kaarten van doelman Wouter van der Steen en Dave Nieskens. Voor Sparta scoorden Mario Bilate, Soufian El Hassnaoui, Steef Nieuwendaal, Donovan Slijngard en Donovan Deekman.

Dordrecht boekte door een goal van Rihairo Meulens een nipte 1-0 zege bij Fortuna en gaat nog altijd riant aan kop in de Eerste Divisie. De ploeg verdedigt een voorsprong van zeven punten op Sparta.

Jong PSV kwam in eigen stadion niet verder dan 2-2 tegen Almere City. Charles Dissels maakte voor de bezoekers de 0-1 en de 2-2. Tussendoor scoorden ook Rai Vloet en Elvio van Overbeek.

Overige uitslagen Jupiler League vrijdagavond:

MVV Maastricht - De Graafschap 2-1
Willem II - Jong FC Twente 1-2
VVV-Venlo - Telstar 1-1
FC Eindhoven - FC Oss 2-1
Achilles '29 - Excelsior 0-0
FC Den Bosch - Jong Ajax 4-1