Ecclestone ziet in Horner ideale opvolger

Formule 1-baas Bernie Ecclestone ziet in Red Bull-teambaas Christian Horner zijn ideale opvolger. De 83-jarige Brit heeft vanuit Brazilië aan the Telegraph laten weten serieus na te denken over een opvolger.

"Christian zou ideaal zijn. Ik zou hem met alle plezier inwerken. Dan beginnen we een soort overbruggingsperiode. Het moet iemand zijn die de sport kent. Iemand van buitenaf, dat werkt niet denk ik. Dat gaat geen vijf minuten goed. Mensen werken met me, omdat ze me kennen. Ze weten dat ik eerlijk ben tegen ze. Zo is het met Christian ook. Ik hoop dat we het voor elkaar krijgen."

Dat Ecclestone zo bezig is met zijn opvolging komt door twee dingen. Ten eerste is de Brit al 83 jaar oud en weet hij niet hoe lang hij het nog vol kan houden. Daarnaast is hij verwikkeld in rechtszaken over de verkoop van de Formule 1 aan CVC Capital. Hij zou bankier Gerhard Gripkowsky omgekocht hebben om de aandelen tegen een zacht prijsje aan een bevriende partij te geven in plaats van het hoogste bod. Hierover lopen in zowel Londen als München rechtszaken.

Of Horner daadwerkelijk Ecclestone op zal gaan volgen is nog verre van zeker. Eerder deze maand liet hij weten er niet happig op te zijn. "Bernie vervangen is onmogelijk. Zeker door één persoon. Daar heb ik geen interesse in. Ik ben erg blij met wat ik bij Red Bull doe."