[WK kwalificatie] Uruguay maakt deelnemersveld compleet

Uruguay heeft zich als 32e en laatste land geplaatst voor het WK voetbal van volgend jaar in Brazilië. De Zuid-Amerikanen kwam in de intercontinentale play-off tegen Jordanië thuis weliswaar niet verder dan 0-0, maar in de met 5-0 gewonnen uitwedstrijd van vorige week was het verschil al gemaakt.

Ondanks de riante uitgangspositie speelde bondscoach Oscar Tabarez van Uruguay met zijn sterkste opstelling. De verdediging van Jordanië gaf echter weinig weg, terwijl de thuisploeg niet bereid leek al te veel energie in de wedstrijd te steken. Pas vlak voor rust kreeg Diego Godin de eerste grote kans met een kopbal op de lat.

Ook in de tweede helft werd Jordanië, dat nog nooit zo dicht bij een WK was gekomen, nauwelijks aan het wankelen gebracht. Er waren kansjes voor Diego Lugano en Edinson Cavani, maar de Jordaanse doelman Mohamad Shatwani liet zijn avond in het uitverkochte Centenario in Montevideo niet verpesten.

Voor Uruguay wordt het de twaalfde deelname aan een WK. Drie jaar geleden in Zuid-Afrika sneuvelde de wereldkampioen van 1930 en 1950 pas in de halve finale tegen Nederland.