Belgen krijgen 'Oranjecamping' tijdens WK

Belgische supporters die tijdens het WK in Brazilië hun land willen aanmoedigingen krijgen net als de Nederlandse fans een eigen camping. Het Nederlandse bedrijf De Oranjecamping gaat in samenwerking met de Belgische voetbalbond KBVB een 'Belgian Red Devil Camp' organiseren.

Nu zowel Oranje als België zich heeft geplaatst voor het WK, wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om voordelige supportersvluchten aan te bieden. "Momenteel wordt onderzocht of er een gecombineerde vluchtoperatie mogelijk is om daarmee de kosten per stoel lager te houden", zegt de oprichter van de Oranjecamping Jokko de Wit. "Dit komt uiteraard ten goede aan supporters van beide landen."

De eerste Oranjecamping ontstond tijdens het EK van 2004 in Portugal. Voor België, dat zich na 2002 niet meer wist te plaatsen voor een groot toernooi, wordt het een nieuwe ervaring. "Hiervoor werken we graag samen met een partij die de afgelopen grote toernooien haar strepen verdiende in het huisvesten van Oranjefans", meldt de KBVB.

Mogelijk worden supporters van Nederland en België gehuisvest op dezelfde camping. Dat hangt mede af van de loting op 6 december.