Antipieten onteren slavernijmonument

Een groep antipieten, die zichzelf hebben voorzien van de illustere naam Djangocommando, hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor het plaatsen van Zwarte Pietenmutsjes op het slavernijmonument in het Oosterpark. Dat meldt AT5.

Gisteren dook een video op van het monument met de Pietenmutsen, en Quinsy Gario was er als de kippen bij om de schuld in de hoek van de pro-pieten te schuiven en nog eens na te trappen op presentatrice Daphne Bunskoek, die het waagde een grap te maken.

'De actievoerders van het Djangocommando vinden dat Zwarte Piet een symbool is van het racisme dat vroeger de slavernij mogelijk maakte en tegenwoordig de uitbuiting en discriminatie van illegalen en niet-witten', schrijft de groep naar AT5.

'Het Djangocommando streeft naar een wereld waarin je niet slechts eenmaal per jaar cadeautjes krijgt van een Christelijke witte man met zwarte knechten, maar liever elke dag je medemensen trakteert, ongeacht hun kleur, afkomst seksuele voorkeur of sekse', aldus de actievoerders.

Naar we aannemen zal Quinsy Gario op korte termijn excuses maken.


De grap, niet de pietenmutsen