Ontsnapte Surinamer eindelijk gepakt

Een ontsnapte Surinaamse veroordeelde die veertien jaar lang ongestraft in Nederland woonde, is begin deze week in zijn vaderland opgepakt. De man was in 1999 uit een gevangenis in Paramaribo ontsnapt. De man werd opgepakt tijdens een korte vakantie aan zijn vaderland.

De 37-jarige Winston N. werd in juli 1999 in Suriname veroordeeld wegens het plegen van verschillende gewelddadige overvallen en inbraken. Vier maanden later kon hij echter ontsnappen toen in de gevangenis gevechten waren uitgebroken. Sindsdien ontbrak van de veroordeelde elk spoor.

De man blijkt echter een volledig nieuw bestaan te hebben opgebouwd in Nederland. Hij was er na al die jaren zo zeker van dat de Surinaamse politie niet meer naar hem op zoek was dat hij een vakantie naar het Zuid-Amerikaanse land aandurfde.

Meteen na zijn aankomst in Suriname kreeg de politie hem echter in de gaten. Toen N. donderdag zijn ouderlijk huis in de Surinaamse hoofdstad wilde bezoeken, werd hij omsingeld door een arrestatieteam van de politie. De man probeerde nog te vluchten door over een kreekje te springen, maar dat mislukte.

N. werd daarop meteen teruggebracht naar de gevangenis waaruit hij veertien jaar geleden ontsnapte.