Opgestapte 'caféwethouder' Helmond wil excuses

Ex-wethouder van Helmond Peter Tielemans eist excuses en rehabilitatie van de gemeente. Volgens zijn advocaat blijkt uit onderzoek dat hij geen onrechtmatige uitgaven heeft gedaan, schrijft Omroep Brabant maandagavond. Tielemans stapte in juni op na ophef over taxiritten die hij had gedeclareerd.

Tielemans zou in twee jaar tijd voor meer dan duizend euro taxiritjes van en naar de kroeg hebben gedeclareerd. Uit onderzoek dat de gemeente liet doen naar de declaraties zou blijken dat Tielemans geen 'onrechtmatige of ondoelmatige uitgaven' heeft gedaan.

Uit het onderzoek zou onder meer blijken dat een deel van de uitgaven niet te controleren was omdat de digitale agenda van Tielemans in maart vorig jaar is gewist. Ook zouden er taxifacturen op naam van Tielemans door de gemeente zijn betaald, zonder dat de wethouder van die bonnen wist.

De gemeente wil volgens Omroep Brabant nog niet reageren op het rapport, omdat het nog besproken moet worden door de raadscommissie. Vervolgens zal de gemeente het openbaar maken.