[GSOD] Van Gerwen verslaat Van der Voort

Michael van Gerwen heeft zaterdag in Wolverhampton zijn eerste wedstrijd in de Grand Slam of Darts gewonnen. In een Nederlands onderonsje was hij met 5-3 te sterk voor Vincent van der Voort. Christian Kist en Wesley Harms verloren hun eerste partij. 

Van Gerwen was erg slordig op zijn dubbels. Hij miste in totaal twintig pijlen. Van der Voort deed dat met drie op zeven beter, maar hij was slordiger in het gooien van grote scores. Gary Anderson gooide Harms er met 5-1 af. Anderson noteerde een gemiddelde van 107 en Harms 96. 

Lakesidewinnaar van 2012 Christian Kist verloor met 5-3 van Ronny Huybrechts. Phil Taylor liet zien dat hij nog steeds in vorm is. Hij gooide Stuart Kellet er met een gemiddelde van 112 eraf. Het hoogste gemiddelde van de avond. The Power won met 5-0. Op zondag wordt in alle groepen de tweede groepswedstrijd gespeeld. De winnaars en verliezers van de openingswedstrijd nemen het tegen elkaar op. Tijdens de middagsessie komen de groepen E t/m H in actie. De andere spelers gaan 's avonds het podium op om te darten. 

Groep Speler Speler Uitslag
A Phil Taylor Stuart Kellet 5-0
A Kevin Painter Paul Nicholson 2-5
B Gary Anderson Wesley Harms 5-1
B James Wade Peter Wright 5-2
C Christian Kist Ronny Huybrechts 3-5
C Adrian Lewis Richie George 5-2
D Michael Van Gerwen Vincent van der Voort 5-3
D Kim Huybrechts Dean Winstanley 2-5