Clasie: "In de winterstop zeker niet weg"

Jordy Clasie zegt dat hij dit seizoen gewoon afmaakt bij Feyenoord. Andere clubs hoeven zich in de winterstop niet te melden.

Afgelopen zomer stond Clasie in de belangstelling van Fiorentina. Een transfer bleef echter uit. "Ik ga tijdens de winterstop zeker niet weg. Ik wil met Feyenoord vechten voor een prijs", vertelt de kleine spelverdeler zaterdag in het Algemeen Dagblad.

"Een elftal blijft nog zelden lang bij elkaar en zeker niet in de eredivisie. Dat wij nu al anderhalf jaar bijna met dezelfde sterke groep werken, komt bijna niet meer voor. Dit kan het seizoen zijn waarin wij het voor laatst met deze groep werken. We moeten gaan voor deze unieke kans."

Zondag krijgt Feyenoord in De Kuip opnieuw de kans om de koppositie over te nemen, tegen AZ. Twee keer verzuimden de Rotterdammers dat al. "Misschien is het inderdaad wel een mentale kwestie. Het zou kunnen dat wij ons op momenten dat wij echt iets kunnen bereiken te veel druk opleggen", aldus Clasie. "Geen enkele club blijkt tot nog toe stabiel, niemand slaagt er in een fatsoenlijke serie neer te zetten. Maar ik kijk liever niet naar anderen."