FOK! wat een weer... Uiteraard wat droger

Water. Héél veel water is er gevallen in het zuidwesten en midden van het land. Op een paar plaatsen in Zuid-Holland viel er bijna 100 millimeter regen, terwijl er ook in het midden 40 tot 70 liter water per vierkante meter viel. Haarlem zat in het oog van de depressie en hier begon het pas om 11.00 uur te regenen, zonder echt grote hoeveelheden. Rond 17.00 uur was er maar 19 millimeter gevallen, dus jullie begrijpen dat ik mijn teleurstelling niet onder stoelen of banken heb geschoven. Vandaag is het uiteraard een stuk droger.

De depressie ligt boven de Engelse oostkust, maar keert in de loop van vanavond weer terug in de richting van ons land. De meeste regen is er inmiddels wel uit, maar het blijft vandaag zeker niet overal droog. Met name in het binnenland valt er nog af en toe regen. In het kletsnatte zuidwesten kunnen ze even bijkomen na het afgelopen waterballet, en misschien breekt daar de zon zelfs af en toe door.

De wind die gisteren ook aardig doorblies neemt vandaag af tot matig en komt uit een zuidelijke richting. De maxima liggen vanmiddag rond de 13 graden. Na morgen blijft het erg wisselvallig, al lijkt het woensdag vrijwel overal droog te blijven.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 HerfPo

Héél ander weer is het in Polen. Om precies te zijn in Park Slaski. De zon scheen en het was er 20 graden. Marieke zit daar nu en maakte deze schitterende foto.